неделя, 12 февруари 2017 г.

Родопски колаци


Необходими продукти:

1 яйце
1 ч ч кисело мляко (по-гъсто)
1 ч л сода бикарбонат
1/2 ч л сол
щипка захар
около 100г краве сирене
1 и 1/2 ч ч брашно

растителна мазнина за пържене


              Разбъркваме с вилица яйцето. Прибавяме содата към киселото мляко и разбъркваме. Прибавяме шупналото мляко към разбитото яйце. Добавяме натрошеното сирене, подправяме със сол и захар. Накрая прибавяме брашното. Разбъркваме много добре.
             В тефлонов тиган загряваме 2 с л растителна мазнина. Вземаме с лъжица от сместа и поставяме в тигана. Потапяме обратната страна на лъжицата в мазнина и притискаме тестото, за да се оформи. Пържим на умерена температура и от двете страни до тъмен златист цвят.
           След като извадим първите колаци отново добавяме 2 с л мазнина. Така процедираме докато свърши тестото.
           Уверявам Ви, че колаците са страхотни както топли, така и студени. Това е една чудесна закуска с минимум продукти.
           Колаците се получават леки, въздушни и в никакъв случай не са мазни.
           Опитайте ги и Вие.

           Да ви е сладко!
















                          
                                        Източник: Прекрасната Таня

2 коментара:

  1. Твърде гъсто ми се получи тестото, трудно за работа. Иначе стават.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет, Сийка. Съжалявам, че ви се е получило по-твърдо тестото. Може би следващия път трябва да сложите по-малко брашно.
      А колаците наистина са страхотни.
      Поздрави!

      Изтриване