Необходими продукти:
около 600-700г пилешко филе
3 яйца
100г кашкавал
2 с л с връх брашно
1 с л галета
1 с л лимонов сок
магданоз, босилек по желание
сол и черен пипер на вкус
други подправки по Ваш избор
Пилешкото месо нарязваме на по-тънки филенца.
В подходящ съд разбиваме яйцата, прибавяме нарязания на ситно магданоз, босилек, сол и черен пипер на вкус, настъргания на ситно ренде кашкавал (50г) и лимонов сок. Разбъркваме добре. Добавяме брашното и галетата и отново разбъркваме. С получената смес заливаме пилешкото месо и оставяме в хладилник за около половин час.
Печем на предварително загрята на 180 градуса фурна за около половин час или докато хване хубава златиста коричка. Малко преди да е готово го поръсваме с настърган на ситно ренде кашкавал (останалото количесто - 50г) и отново връщаме във фурната до златиста коричка.
Сервираме топло със сезонна салата.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар