Необходими продукти:
1/2 кисела зелка или 1/4 ако зелката е по-голяма
около 400г свинска кайма
1 ч ч ориз
1 средно голяма глава лук (или праз лук)
сладък червен пипер
1-2 дафинови листа
черен пипер на зърна
малко чубрица
олио
Нарязваме киселото зеле и лука на ситно. Лукът може да замените и с праз лук.
В подходящ съд запържваме лука, прибавяме каймата и разбъркваме докато получим трохи. Добавяме добре измития ориз, зелето и овкусяваме с подправките. Наливаме около 400-500мл топла вода и отново разбъркваме. Оставяме ястието да се готви на умерен котлон до готовност.
По желание може да запечете ястието и на фурна.
Друг вариант е да се приготви и в тенджера под налягане. За 20 минути е готово. Аз лично предпочитам тази тенджера, защото ястието се приготвя много бързо и вкуса е страхотен.
Няма коментари:
Публикуване на коментар