Женски тайни за здраве, красота и чист дом

Женски тайни за здраве, красота и чист дом
Моята лична група за продажби - Kiko Milano, качествени парфюми, почистващи препарати и декоративна козметика

сряда, 17 януари 2018 г.

Бял шоколадов мус


Измина още една година - "Кулинарни изкушения с Нели" стана на 3 години. По този повод направих един страхотен мус, който е много нежен и лек на вкус.
Пожелавам си да имам още много поводи за кулинарни изяви. 
Благодаря на всички, които се отбиват в моето местенце и благодаря за доверието.

А сега черпя с този прекрасен и уникален мус:

Необходими продукти:

2 белтъка
1 ч л бяла фина кристална захар

3 жълтъка
1/2 ч ч пудра захар
1 ванилия

200мл течна сметана 35% масленост
200г бял шоколад 

1 белтък
2-3 капки лимонов сок
50г бяла кристална захар
около 20г пудра захар

               Първо си разтопяваме шоколада на водна баня. Внимавайте водата в съда да не завира и да не попадне вода при шоколада. Оставяме шоколада да се охлади.
               В подходящ сух съд разбиваме сметаната на пухкав крем и също оставяме настрани.
               Разбиваме жълтъците със захарта и ванилията докато сместа побелее. Към нея прибавяме на тънка струйка разтопения и охладен шоколад. Разбъркваме много бързо, за да се смесят продуктите. Към тях прибавяме на части разбитата сметана. Разбъркваме със силиконова шпатулка.
              Най-накрая прибавяме разбитите на пухкав крем 2 белтъка със захарта. Разбъркваме внимателно. Покриваме със свежо фолио и прибираме в хладилник за около половин-един час.
              В сух съд поставяме белтъка, прибавяме капките лимонов сок и започваме да разбиваме с миксер. На части прибавяме двата вида захар. Първо разбиваме на бавни обороти, след няколко минути разбиването продължава на по-бързи обороти. Трябва да получим хубав гъст и лъскав крем.
              Разпределяме охладената смес в подходящи чаши. Върху нея с помощта на звездовиден накрайник декорираме разбития белтък.
              А за още по-голям ефект и вкус обгаряме глазурата с помощта на кухненска горелка.
             Съхраняваме в хладилник.

             Да ви е сладко!




















              Рецептата съм адаптирала от тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар