четвъртък, 18 януари 2018 г.

Салата "Свежест"


Всички знаем полезните свойства на продуктите в тази салата, но аз няма да се спирам и надълго и широко да пиша за тях. Има източници, от които да черпим тази информация. Добре е да си я приготвяме по-често, защото комбинацията на всички продукти превръщат салатата във витаминозна "бомба".
Присъствието на ябълка и лимон в тази салата притъпяват вкуса на червеното цвекло и така имаме един балансиран вкус. Приготвена в комбинацията с тези продукти в салата не усещаме вкус на пръст, която идва от цвеклото. 


Необходими продукти:
(за 2 порции)

1 средно голяма глава червено цвекло
1 средно голям морков
1/4 голяма зелена ябълка
сладка царевица от консерва
1/2 бяла ряпа

И още:
сол, зехтин и пресен лимонов сок

               С помощта на кухненския робот настъргваме всички продукти, без сладката царевица.
               Покриваме вътрешната част на две купички със свежо фолио, като си оставяме краищата да стърчат, за да може после да покрием купичката.
              Най-отдолу нареждаме настърганата ряпа, после ябълка, морков, царевица и отгоре завършваме с настърганото червено цвекло. 



              Притискаме много добре. Покриваме с фолиото и прибираме в хладилник.
             Преди консумация изваждаме от хладилника и обръщаме салатата в подходящи чинии.
             Всяка салата се овкусява със сол, зехтин и лимонов сок на вкус.

             Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар