За тази рецепта отново се доверих на Ели Димитрова. Да си призная за първи път правя такъв яйчен крем. Получи се прекрасен, много вкусен и лек десерт. Комбинирах с бисквити и банан. Така успях да зарадвам цялото семейство.
Ели, благодаря ти от сърце!
Необходими продукти:
1л прясно мляко
4 яйца
1 ч ч захар
1 ч ч брашно
2 ванилии
По желание за гарниране:
натурално какао
чаени бисквити
банан
натурален шоколад
1ч ч е с вместимост 200мл.
В подходяща тенджерка завираме 500мл прясно мляко с двете ванилии.
В друг съд разбиваме с миксер яйцата, добавяме захарта, брашното и останалото количество прясно мляко. Получената смес прибавяме към врящото мляко на тънка струйка. Отново връщаме на котлона и започваме да разбъркваме енергично, докато се сгъсти. Отнемаме от котлона и оставяме да се охлади за около 5 минути.
Около половината от крема изсипваме в съд и прибавяме натурално какао и разбъркваме.
В подходящи купички или чаши слагаме на дъното 1-2 с л от какаовия крем, в средата слагаме една бисквитка, няколко резена банан и отгоре завършваме с яйчения крем.
По желание гарнираме с банан, разтопен шоколад. Може да добавите и ядки. Оставяме крема да се охлади на стайна температура и след това прибираме в хладилник.
Ето така получихме един вкусен и лек десерт, който е подходящ за малки и големи.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар