Необходими продукти:
(за около 15-18бройки)
300г кашкавал
2 яйца
2 с л ситно нарязан магданоз
1/2 ситно нарязана люта чушка зелена
2 с л брашно /или царевично нишесте/
сол, червен и черен пипер на вкус
растителна мазнина за пържене на маслена баня
В подходящ съд настъргваме кашкавала на ситно ренде. Към него прибавяме яйцата, магданоза, чушката. Овкусяваме с подправките. На части прибавяме и брашното, и отново разбъркваме.
С помощта на чаена лъжичка вземаме от сместа и оформяме на малко топче с големина на орех.
Пържим в сгорещената мазнина до златист цвят. Изваждаме и отцеждаме върху кухненска хартия.
Сервираме с подходяща сезонна салата.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар