Женски тайни за здраве, красота и чист дом

Женски тайни за здраве, красота и чист дом
Моята лична група за продажби - Kiko Milano, качествени парфюми, почистващи препарати и декоративна козметика

вторник, 6 февруари 2018 г.

Пълнени бисквитки


Не ми е нужен повод, за да направя сладки или каквото и да е по рецепта на Йоли. Необходимо е само да се разходя из нейния прекрасен и красив кулинарен блог и веднага получавам вдъхновение.
Йоли, прекрасна си. Благодаря ти за страхотните рецепти.


Необходими продукти:
(за около 44-46бр.)

2 яйца
1 ч ч захар
1 каф ч олио
2 с л мед
2 с л натурално какао
1 с л нес кафе на гранули
1/2 ч л канела
1 ч л сода бикарбонат
брашно около 300г /за средно твърдо тесто/

За пълнежа:

150г запечен микс от ядки /орехи, лешници, бадеми и др./
100г меко масло 
2-3 с л с връх заквасена сметана
3 с л уиски /или коняк/
2 с л захар

За гарниране

натурален или млечен шоколад

              В подходящ съд разбиваме с миксер яйцата със захарта. Сместа трябва да побелее и да стане пухкава. След това добавяме всички останали продукти без брашното и разбъркваме. С брашното омесваме средно твърдо тесто. Прибираме го в хладилник за около половин час, за да стегне.
             От сместа правим топчета с големина на голям орех и нареждаме на разстояние в тава, която сме покрили с хартия за печене.
             Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност или към 8-10 минути (зависи от фурната).
             Изваждаме готовите бисквитки и още топли ги издълбаваме с малка лъжичка:


                За пълнежа смесваме трохите с мекото масло и останалите продукти. Разбъркваме много добре. Аз не използвах всички трохи. Тези, които ми останаха ще използвам за десерт с яйчен крем.
                С готовата смес пълним издълбаните бисквитки и гарнираме с разтопен шоколад.
                Необходимо е да престоят няколко часа, за да поемат от влагата на пълнежа. Така стават меки и много ароматни. А най-вкусни са на следващия ден.

                Да ви е сладко!





















Няма коментари:

Публикуване на коментар