сряда, 23 януари 2019 г.

Бананови бисквитки с лимец




Реших и аз да се пробвам да направя домашни бисквитки за моя 9-месечен син. Без захар, без палмова мазнина и без всякакви добавки. Гарантирам Ви, че се получиха много вкусни бисквитки. Предложих ги за следобедна закуска на моето дете и то ги одобри.


Необходими продукти:

1 голям банан
Около 100г оризово брашно
Около 100г брашно от лимец
Малко брашно от рожков /две щипки/
1/4 ч л сода бикарбонат

            В подходящ съд намачкваме банана, към него добавяме на части двата вида брашно, содата и накрая брашното от рожков. Количеството на двата вида брашно зависи от това колко е голям банана. Аз добавях брашно докато получа тесто, което позволява да се разточи.


           Върху набрашнена повърхност разточваме на кора с дебелина около 4-5мм. Изрязваме с формички и поставяме в тава, която сме покрили с хартия за печене.



           Печем в предварително загрята на около 180 градуса фурна за около 20 минути. Изваждаме, оставяме ги за пет минути в тавата и после охлаждаме върху метална решетка. Съхраняваме ги в буркан с капак или в кутия.

           Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар