250г меко краве масло
300г пудра захар
6 жълтъка
50г какао (размито в малко вода)
2 ванилии
250г смлени орехи
6 белтъка
3 с л бренди
Мекото масло разбиваме с пудрата захар на пухкав крем. Добавяме жълтъците, а след това какаото и ванилиите. Разбиваме до хомогенност. От получения крем отделяме половината, покриваме го и прибираме в хладилник, за да стегне.
В подходящ съд разбиваме белтъците на сняг.
Към маслената смес прибавяме белтъците и орехите на части, като ги редуваме. Разбъркваме със силиконова шпатулка внимателно.
Изсипваме тестото във форма с падащо дъно, която е покрита с хартия за печене. Аз използвах форма с диаметър 24 см.
Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 30-35 минути, като проверяваме с клечка за зъби дали е изпечен.
Изваждаме и оставяме да се охлади добре. Сиропираме с алкохола, смесен с малко вода. А отгоре разпределяме с крема и украсяваме по желание.
*Ако имате време Ви препоръчвам да оставите тортата за една вечер в хладилника. Така ще бъде стегната и по-лесно ще се разреже.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар