вторник, 20 октомври 2020 г.

Картофено руло



Необходими продукти:


500г сурови картофи

1 малък морков

1 глава лук

4 яйца

сол и черен пипер на вкус

мащерка

две щипки чубрица


За плънката:

шунка

кашкавал

кисели краставички

И още кашкавал и магданоз за поръсване

 

      В подходящ съд разбиваме яйцата. Към тях прибавяме настърганите на едро ренде и отцедени картофи. Към тях и настърган на ситно ренде морков, ситно нарязан лук. Овкусяваме с подправките и разбъркваме.

     Покриваме с хартия за печене голяма тава. Изсипваме сместа и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути. Изваждаме и оставяме да се охлади.

     През това време си нарязваме на тънки резени шунката, кашкавала и киселите краставички.

     Нареждаме ги върху изстиналата картофена смес и завиваме на руло, с помощта на хартията.

     Отгоре отново настъргвам на ситно ренде кашкавал, връщам във фурната за около 10 минути, печем до златист цвят.

     Поръсваме със ситно нарязан магданоз и сервираме.

     Да ви е сладко!






Няма коментари:

Публикуване на коментар