неделя, 29 ноември 2020 г.

Шведски овесени бисквитки

 


        Исках някакви бисквитки, които да са лесни и в същото време да са здравословни. Моята дъщеря вече е в първи клас и предпочитам в кутията за хранене да сложа бисквитки, които аз да съм приготвила. И така след дълго търсене попаднах на рецептата на моята кулинарна вдъхновителка Йоли. 

       Получиха се страхотни овесени бисквитки с вкус на масло. Опитайте ги и вие, защото са най-лесните бисквитки, които съм правила.

 

Необходими продукти:

(за около 40бр.) 

 

200г фини овесени ядки

180г захар (може да смесите бяла и кафява)

180г стопено масло

70г брашно

2-3 щипки сол

1 равна ч л бакпулвер

1 ванилия

1 яйце


          В подходящ съд разбиваме яйцето, прибавяме охладеното стопено масло, захарта, брашното с бакпулвера, солта и ванилията. Разбъркваме до хомогенност.

         Покриваме със свежо фолио и прибираме в хладилник за 2-3 часа.

         Включваме фурната на 170 градуса. Покриваме тава с хартия за печене. От охладеното тесто правим малки топчета с големина на малък орех. Подреждаме ги в тавата, но на разстояние, защото при печене се разливат. Печем до златисто за около 15-17 минути.

        Изваждаме от фурната, поставяме ги върху метална решетка да изстинат. Съхраняваме в кутия.


        Да ви е сладко!






Няма коментари:

Публикуване на коментар