Необходими продукти:
1 малка глава карфиол
3 яйца
1 ч ч прясно мляко
сол, черен пипер, куркума
кашкавал
пресен копър
Накъсваме карфиола на малки розички и ги бланшираме в подсолена вода за 5 минути. Изваждаме ги и ги поставяме в намазнена тавичка. Заливаме ги с разбитите яйца и прясно мляко. Овкусяваме със сол, черен пипер и куркума.
Слагаме в предварително загрята на 180-200 градуса фурна до леко порозовяване.
Изваждаме, поръсваме с настърган на ситно ренде кашкавал и отново връщаме във фурната, докато получим златист загар.
Сервираме с поръсен ситно нарязан копър.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар