Необходими продукти:
(за 8-10бр.)
300г извара
1 яйце
60г оризово брашно (и още малко за доомесване)
1/2 ч л бакпулвер
краве масло
заквасена сметана или пълномаслено кисело мляко
В подходящ съд разбиваме яйцето, добавяме изварата и разбъркваме. Смесваме брашното с бакпулвера и ги сипваме към изварата. Разбъркваме с лъжица.
Посипваме плота с брашно и изсипваме сместа. С още малко брашно замесваме тесто.
В оригиналната рецепта пише, че се прави във формата на салам, но аз не успях да се справя и затова с помощта на лъжица вземах от сместа и много внимателно правих малки кюфтенца. При мен излязоха 8 броя, но в зависимост от големината им, при вас може да излязат и малко повече.
Намазняваме тиган с незалепващо покритие и изпичаме изваренките до златисто.
Сервираме ги топли с кисело мляко или заквасена сметана.
Да ви е сладко!
Вдъхновение за рецептата взех от тук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар