Необходими продукти:
(за около 30бр. кюфтенца)
6 яйца
сол на вкус
1 с л оцет
1/2 връзка копър
2 стръка зелен лук
120г галета
2 с л заквасена сметана
50г сирене
50г кашкавал
3-4 скилидки чесън
3 с л грис
черен пипер на вкус
2 ч л горчица (по желание)
За панировката:
2 яйца
хлебни трохи (галета)
Сваряваме яйцата във вода, в която сме сложили сол и оцет. Охлаждаме ги и ги обелваме.
Нарязваме на ситно копъра и лука и ги прехвърляме в подходящ съд. Добавяме галетата.
Настъргваме яйцата на едро ренде и ги добавяме към зеления лук с галетата. Прибавяме сметаната, гриса, сол и черен пипер на вкус, настърганите на едро ренде сирене и кашкавал, пресования чесън и горчицата.
Разбъркваме цялата смес много добре. От нея с помощта на лъжица оформяме на малки кюфтенца. Овалваме ги в хлебните трохи, после в разбито яйце и накрая отново в хлебните трохи. Направих двойна панировка, защото ако са оваляни само в хлебни трохи се разпадат при пържене.
Пържим в сгорещено олио до златисто. Изваждаме върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар