неделя, 27 септември 2015 г.

Пилешки кюфтенца на фурна


Необходими продукти:

150г сварено пилешко месо
100г кашкавал
2 яйца
сол и черен пипер на вкус
магданоз
1-2 стръка зелен лук (по желание)
2 с л брашно (галета)


              Нарязваме пилешкото месо и лука на ситно (в случай, че слагате лук).
              Смесваме месото, яйцата, настъргания кашкавал и лука. Добавяме брашното или галетата. Трябва да стане гъста каша.
              Подправяме със сол и черен пипер.
              С помощта на лъжица оформяме на кюфтенца, като леко ги сплескваме и ги слагаме в тава, която е покрита с хартия за печене.
              Печем на 200 градуса докато се зачервят.
        
              Може и да се изпържат, но печени са по-здравословни.
              
              Тези печени пилешки кюфтенца са идеално мезе за една студена бира.
              Да ви е сладко! 







Няма коментари:

Публикуване на коментар