Необходими продукти:
1 глава карфиол
3 яйца
1/3 ч ч бира
сол и черен пипер на вкус
индийско орехче
брашно
растителна мазнина за пържене
За млечно-чесновия сос:
2-3 скилидки чесън
2 с л с връх майонеза
1 ч ч кисело мляко
копър за свежест
Накъсваме главата карфиол на малки розички, измиваме ги и ги бланшираме във вряща подсолена вода за 10 минути. Изваждаме ги с помощта на решетъчна лъжица и веднага ги потапяме в ледено студена вода, за да спрем процеса на варене. Отново с лъжицата ги изваждаме.
За панировката разбиваме яйцата, добавяме бирата и подправките и разбъркваме. Прибавяме толкова брашно, че да се получи смес, която да е малко по-гъста от тази за палачинки.
Всяка розичка овалваме в сместа и пържим в сгорещена мазнина. Изваждаме върху кухненска хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.
Сервираме панирания карфиол топъл с млечно-чесновия сос.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар