петък, 25 септември 2015 г.

Паниран карфиол 2-ри вид


Необходими продукти:

1 глава карфиол
3 яйца
1/3 ч ч бира
сол и черен пипер на вкус
индийско орехче
брашно
растителна мазнина за пържене

За млечно-чесновия сос:

2-3 скилидки чесън
2 с л с връх майонеза
1 ч ч кисело мляко
копър за свежест

           Накъсваме главата карфиол на малки розички, измиваме ги и ги бланшираме във вряща подсолена вода за 10 минути. Изваждаме ги с помощта на решетъчна лъжица и веднага ги потапяме в ледено студена вода, за да спрем процеса на варене. Отново с лъжицата ги изваждаме.
          За панировката разбиваме яйцата, добавяме бирата и подправките и разбъркваме. Прибавяме толкова брашно, че да се получи смес, която да е малко по-гъста от тази за палачинки.
         Всяка розичка овалваме в сместа и пържим в сгорещена мазнина. Изваждаме върху кухненска хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.

         Сервираме панирания карфиол топъл с млечно-чесновия сос.

         Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар