неделя, 28 август 2016 г.

Палачинки по различен начин



Необходими продукти:
(8-9бр.)

375мл прясно мляко
2 яйца
1/2 ч л сол
1/2 ч л захар
150г брашно
6г бакпулвер
150г настърган на ситно ренде кашкавал
1 с л нарязан на ситно копър

масло за пържене

лютеница за плънката

            Разбиваме яйцата, прибавяме прясното мляко, солта, захарта. Най-накрая прибавяме брашното с бакпулвера и разбъркваме до гладка хомогенна смес (без бучки). Накрая прибавяме настърганите кашкавал и копър и отново разбъркваме до смесваме на продуктите.
            В тефлонов тиган загряваме малко масло. С помощта на черпак изсипваме от сместа и разпределяме по целия тиган. 
            Ето така изглеждат при пържене:


            С помощта на дървена шпатулка може да си помогнете, защото на места малко залепва кашкавала. Пържим и от двете страни до хубав златист цвят. По същия начин процедираме и с останалата смес. В зависимост от големината се получават 8-9 на брой палачинки.
            А ето така изглеждат след като ги извадим от тигана:


           В средата на всяка палачинка разпределяме по малко лютеница, като не стигаме до самите краища. Подвиваме левия и десния край и завиваме цялата палачинка на руло.

          Тези палачинки са подходящи както за закуска, така и за предястие.

          Да ви е сладко! 






                
                 Рецептата съм взела от тук /без никакви изменения от моя страна/.
                                Зори, благодаря ти за прекрасната рецепта.

2 коментара:


  1. От сърцето ми благодаря ти , мила Neli..palačinke тези изключително хубаво и те пусна здраве ..sorry for my bad bulgarin

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мила, Зори. Аз ти благодаря за страхотната рецепта. И на английски да пишеш пак ще те разбера.
      Поздрави!

      Изтриване