Необходими продукти:
(за около 18-20бр.)
4 средни по големина картофа
100г краве сирене
100г шунка
1-2 стръка зелен лук
2 с л нарязан на ситно магданоз
сол и черен пипер на вкус
2 яйца
За овалване галета
За пържене растителна мазнина
Сваряваме обелените картофи в подсолена вода и ги намачкваме. Към тях добавяме натрошеното сирене, няразаната на малки кубчета шунка, нарязаните на ситно лук и магданоз. Чукваме 2 яйца, подправяме със сол и черен пипер на вкус и разбъркваме много добре.
С лъжица вземаме от картофената смес, овалваме в галета и оформяме на кюфте.
Пържим в тефлонов тиган в сгорещена мазнина и от двете страни до златист цвят. Изваждаме готовите кюфтенца върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Сервираме топли с чеснов сос или само кисело мляко и сезонна салата.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар