неделя, 21 май 2017 г.

Шарени кюфтенца


Необходими продукти:
(за около 18-20бр.)

4 средни по големина картофа
100г краве сирене
100г шунка
1-2 стръка зелен лук
2 с л нарязан на ситно магданоз
сол и черен пипер на вкус
2 яйца

За овалване галета

За пържене растителна мазнина

             Сваряваме обелените картофи в подсолена вода и ги намачкваме. Към тях добавяме натрошеното сирене, няразаната на малки кубчета шунка, нарязаните на ситно лук и магданоз. Чукваме 2 яйца, подправяме със сол и черен пипер на вкус и разбъркваме много добре.
            С лъжица вземаме от картофената смес, овалваме в галета и оформяме на кюфте.
Пържим в тефлонов тиган в сгорещена мазнина и от двете страни до златист цвят. Изваждаме готовите кюфтенца върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
            Сервираме топли с чеснов сос или само кисело мляко и сезонна салата.

            Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар