Необходими продукти:
7 яйца
2 ч ч захар
2 ч ч брашно
1/2 ч ч нишесте кайсия
или праскова
1 ч л сода към киселото мляко
1/2 бакпулвер
1 ванилия
1/2 коф. кисело мляко
8 с л олио
3-4 с л какао
2 ч ч захар
2 ч ч брашно
1/2 ч ч нишесте кайсия
или праскова
1 ч л сода към киселото мляко
1/2 бакпулвер
1 ванилия
1/2 коф. кисело мляко
8 с л олио
3-4 с л какао
Разбиваме 4 жълтъка с 3 цели яйца. Добавяме 1 ч ч захар, 8 с л олио,
киселото мляко със содата, 1 препълнена ч ч брашно с бакпулвера,
нишестето. Тази смес рзделяме на 2 части, като едната е по-малка от
другата. Към по-малката прибавяме какао.
Разбиваме 4 белтъка на твърд сняг с останалата 1 ч ч захар. Добавяме и 1 ч ч брашно.
Намазняваме и хубаво набрашняваме кексовата форма. Изсипваме първо
кафявата смес, върху нея бялата и върху нея ръсим обилно плътно да
покрие бялата смес какао през цедка. Върху какаото - жълтата смес.
Много е важно формата да се сложи в съвсем леко загрята фурна. След
като я сложа, включвам на долен реотан и пека през цялото време.
Проверявам с клечка до готовност.
След като го извадим го оставяме да се охлади и след това обръщаме върху чиния и го поръсваме с пудра захар.
След като го извадим го оставяме да се охлади и след това обръщаме върху чиния и го поръсваме с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар