четвъртък, 22 януари 2015 г.

Маринован пържен черен дроб

Необходими продукти:

300-400г свински черен дроб

За марината:

1 ч л сминдух
соев сос, черен пипер, кимион,
сол, 1 ч л къри

царевично брашно за овалване
олио за пържене

            Слагаме черния дроб в съд, в който ще се маринова. Добавяме всички подправки и соевия сос и разбъркваме много добре. Покриваме с фолио и прибираме в хладилника за най-малко 12ч.
           Преди пържене набрашняваме дроба в царевичното брашно (може да използвате и бяло брашно).
          Пържим в сгорещено олио. Готовите парчета слагаме върху кухненска хартия, за да се попие излишната мазнина.
         За първи път правя така маринован черен дроб, но наистина се получава много сочен и ароматен.

            Да ви е сладко!

           Рецептата е взета от тук






3 коментара:

  1. Купих дроб тази вечер. Сега ще го мариновам. И утре вечер ще споделя резултата. 😃

    ОтговорИзтриване
  2. Нелка, уникално е!!! Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  3. Мимка, радвам се, че ти е харесал. Наистина става много вкусен.
    Благодаря за доверието! :)

    ОтговорИзтриване