вторник, 28 април 2015 г.

Усукани пръчици с кашкавал


Къде на шега, къде на истина започнах този кулинарен блог. Времето минава, а ето, че това е моята 100-на публикация. Ще бъда много щастлива ако поне някой е пробвал от моите скромни рецепти. Благодаря Ви!
Необходими продукти:

1/2 пакет бутер тесто (Фамилия)
2 жълтъка
100г кашкавал
сух риган
по желание може и ситно нарязан магданоз

            Разстиламе бутер тестото върху набрашнена повърхност и го разточваме леко. Разрязваме го по дължина. Двете половини намазваме с жълтък, разбъркан с малко вода.
          Настъргваме кашкавала върху едната половинка, поръсваме със сухия риган (ако желаете да добавите и магданоз, то тук е мястото да сложите и него).
          Прехвърляме другата половина върху тази, като намазаната с жълтък страна трябва да се падне отдолу. Минаваме леко с точилката.
          Режем ленти с ширина 1см, увиваме ги и поставяме в тава, покрита с хартия за печене. Аз използвах тавата от печката, защото е най-голяма. Намазваме усуканите пръчици с жълтък.
          Печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за около 10-15 минути или до готовност.

          Да ви е сладко!








5 коментара:

  1. Уважаема, млада госпожо, сайтът ви е повече от превъзходен, всичко, което съм направила от него е много сполучливо!!!Рецептите, явно са изпитани, лесни и бързи!!!Поздзравления!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет, Марианка. Много сте мила. Благодаря за топлите думи, които много ме зарадваха. Всички рецепти, които съм публикувала са лично приготвени и заснети от мен. Правя ги с удоволствие за моето семейство.
      Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  2. С удоволствие разглеждам рецептите и черпя вдъхновение!
    Честита 100- тна публикация! С пожелание още много вкусни ястия да присъстват в блога! Успех!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет, Кречи. Много се радвам, че харесвате моите рецепти. Те са скромни, но са приготвени с много любов.
      Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване