Или как един мой експеримент се превърна в чуден десерт. Разглеждах толкова много рецепти - за чийзкейк, за пастички, за мини чийзкейк. И накрая реших, че не искам много трудна рецепта. Исках нещо, което да забъркам и да го оставя да се охлажда в хладилник. Ето, че се получиха тези толкова симпатични чийзкейкчета.
Необходими продукти:
(за 8бр.)
8бр. кръгли бисквитки
125г крема сирене
200г заквасена сметана
1 ч л лимонова кора
100г пудра захар
1/2оп. бял шоколад (40г)
1 пак. желатин
няколко листа прясна мента
няколко листа прясна мента
Накисваме желатина в студена вода, за да набъбне.
На водна баня разтопяваме шоколада и го оставяме да се охлади.
В подходящ съд разбиваме крема сиренето, сметаната и захарта до пухкав крем. Прибавяме лимоновата кора, охладения шоколад, ситно нарязаните листа мента и разтворения на водна баня желатин. Разбъркваме цялата смес много добре.
Във форма за мъфини слагаме хартиени чашки. На дъното на всяка чашка слагаме по една бисквитка и разпределяме сместа. При мен излязоха 8 на брой, като съм пълнила чашките до горе.
Прибираме в хладилник за минимум 4-5 часа, за да може да стегне сместа.
Сервираме много добре охладени. Украсата е по Ваш избор.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар