Женски тайни за здраве, красота и чист дом

Женски тайни за здраве, красота и чист дом
Моята лична група за продажби - Kiko Milano, качествени парфюми, почистващи препарати и декоративна козметика

понеделник, 29 юни 2015 г.

Малинов маршмелоу


За пореден път се доверявам на Ева Тонева. Получиха се много симпатични бонбонки, на които не само моята дъщеричка се радва, но и ние по-големите. Опитайте ги и Вие....

Необходими продукти:


200г малини
150г пудра захар
1 с л лимонов сок
1 пак. желатин
пудра захар за поръсване

                Заливаме желатина със студена вода и го оставяме за около 10 минути да набъбне.
               Измиваме малините и ги пасираме с половината количество пудра захар и лимоновия сок. В оригиналната рецепта е използвано Лимончело, но аз го замених с прясно изцеден лимонов сок.
               Прецеждаме сместа, за да отстраним семената. Прибавяме и другата половина пудра захар и разбъркваме. Загряваме сместа на слаб огън и прибавяме желатина. Разбъркваме до разтварянето му и оставяме сместа да се охлади на стайна температура.
               Разбиваме с миксер охладената смес за около 10-15 минути. Тя си увеличава обема и си променя цвета.
              Изсипваме сместа в малка тавичка с размери 25-26см, която предварително е покрита с хартия за печене и е намазана с растителна мазнина. Много добре заравняваме и оставяме на стайна температура за едно денонощие, без да покриваме.
              Обръщаме върху поръсена с пудра захар хартия.
              Разрязваме на малки квадратчета с нож, който е намазан с растителна мазнина.
              Поръсваме с пудра захар.

              Да ви е сладко!










Няма коментари:

Публикуване на коментар