Рецептата за тези понички видях в блога на Ева Тонева. Снимката им беше превъзходна и нямаше как да не ги проваме и ние.
Еви, благодаря за страхотната рецепта. Получиха се много меки и вкусни понички, с лека нотка на лимон.
Необходими продукти:
(за около 20бр.)
250г рикота
1 яйце
150г брашно
1-2 с л захар
2 ванилии
1/2 ч л бакпулвер
щипка сол
настърганата кора на половин лимон
пудра захар за поръсване
растителна мазнина за пържене
В подходящ съд смесваме яйцето със захарта и ванилиите. Добавяме и рикотата и разбъркваме. Добавяме пресятото брашно, заедно с бакпулвера и солта. А след това и настърганата лимонова кора. Бързо замесваме меко и еластично тесто.
Правим на фитил и режем на еднакви части. Всяка част оформяме на топка.
Пържим в загрята мазнина до златисто.
Изваждаме ги върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Поръсваме с пудра захар и сервираме топли.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар