Женски тайни за здраве, красота и чист дом

Женски тайни за здраве, красота и чист дом
Моята лична група за продажби - Kiko Milano, качествени парфюми, почистващи препарати и декоративна козметика

четвъртък, 23 юли 2015 г.

Кокосови десерти "Баунти"


Йоли, вълшебнице, благодаря ти за споделената рецепта. От една година исках да ги направя тези десерти. След като вече ги направих се уверих, че вкусът им е същия като на тези, които продават по магазините. 

Необходими продукти:

200г кокосови стърготини
200мл пълномаслена сметана 35-36%
90г кристална захар
50г масло
2 ванилии

За глазурата:

150-200г черен шоколад
30-40г бял шоколад

            В тефлонов тиган загряваме сметаната, добавяме и маслото и захарта и бъркаме докато се разтопят кристалчетата захар. Прибавяме кокосовите стърготини и ванилиите и разбъркваме. Отнемаме от огъня и оставяме сместа да се охлади.
           Покриваме с алуминиево или найлоново фолио дъска за рязане. Изсипваме кокосовата смес и с пръсти оформяме правоъгълник с височина около 2см. Ако желаете може да го минете отгоре с точилка, за да го заравните. Ето така изглежда:




             Прибираме дъската в хладилник за около 2 часа.
             Нарязваме на блокчета с приблизителни размери 7см/2,5см, като разрязваме и през средата. Общо излизат 16бр.

             На водна баня в два отделни съда разтопяваме черния и белия шоколад.
             Върху всяко кокосово блокче с помощта на малка лъжичка изсипваме от разтопения черен шоколад и се опитваме да разнесем навсякъде. В оригиналната рецепта на Йоли пише да се разнесе шоколада с четка. Пробвах и така, но се получават много рошави Баунтита. И затова реших с лъжичка. На места дори съм си помагала и с нож, за да заравнявам. Тъй като времето е много топло прибрах блокчетата Баунти в хладилник, за да стегне шоколада.
             След като шоколадовата глазура се втвърди украсяваме с тънки ивички бял шоколад.
             Пробвах да направя и малки бонбонки Баунти. Едно блокче разделих на 3 и оформих на бонбон. Сложих във всяко по една клечка за зъби и с лъжичка поливах с шоколад. Подредих ги в подходящ съд и ги сложих в камерата да стегнат. След като се втвърдиха и тях украсих с ивички бял шоколад.
             Съхраняваме десертите в хладилник.

             Да ви е сладко!






















А ето как изглеждат и бонбонките "Баунти". Тези симпатични и изкушаващи бонбонки са хапчица наслада за сетивата.





4 коментара:

  1. Чудни са Нели ! Ще трябва да ги направя някой път ! Ние много обичаме кокос !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Славче, благодаря ти. Аз им се каних цяла година и ето, че ги направих. Аз също обичам всичко, което е свързано с кокос. Ще се радвам и ти да си ги направиш и да им се насладите.
      Сърдечни поздрави!

      Изтриване
    2. И аз съм правила на Йоли неща ! А пълненият и хляб ,който правих за първи път на един Тодоровден уникален !!!! :)

      Изтриване
    3. Е, все пак Йоли си е Йоли. Не мога да се сравнявам с нея. Наистина нейните рецепти са много сполучливи. :)

      Изтриване