2бр. тиквички
1/2 ч ч царевично брашно (или бяло брашно)
2бр. яйца
2 ч ч хлебни трохи
1/2 ч ч настърган пармезан
1 ч л сух риган
сол и черен пипер на вкус
2-3 с л растителна мазнина за поръсване
2-3 с л растителна мазнина за поръсване
За млечно-чесновия сос:
2 скилидки чесън
1 с л майонеза
1 ч ч кисело мляко
пресен копър
Измиваме тиквичките и ги нарязваме на кръгчета с дебелина около 5мм. Посоляваме ги и ги оставяме да се отцедят върху кухненска хартия за около 20-30 минути.
Подготвяме си три съда - в единия слагаме брашното, във втория съд - разбитите яйца, а в третия съд - хлебните трохи, в които сме добавили пармезана и сухия риган.
Всяко кръгче овалваме първо в брашно, след това в яйце и накрая в хлебните трохи.
Нареждаме в тава, покрита с хартия за печене, като се стремим да застъпим 1/3 от предното кръгче. След като сме наредили всички тиквички ги поливаме леко с тънка струя от мазнината.
Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до златист цвят или докато станат хрупкави.
За соса - счукваме чесъна с малко сол. Добавяме майонезата и киселото мляко и разбъркваме до гладка смес. Най-накрая прибавяме ситно нарязан копър за повече свежест.
Сервираме тиквичките топли с млечно-чесновия сос.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар