Женски тайни за здраве, красота и чист дом

Женски тайни за здраве, красота и чист дом
Моята лична група за продажби - Kiko Milano, качествени парфюми, почистващи препарати и декоративна козметика

сряда, 22 юли 2015 г.

Панирани тиквички на фурна


Необходими продукти:

2бр. тиквички
1/2 ч ч царевично брашно (или бяло брашно)
2бр. яйца
2 ч ч хлебни трохи
1/2 ч ч настърган пармезан
1 ч л сух риган
сол и черен пипер на вкус
2-3 с л растителна мазнина за поръсване

За млечно-чесновия сос:

2 скилидки чесън
1 с л майонеза
1 ч ч кисело мляко
пресен копър


               Измиваме тиквичките и ги нарязваме на кръгчета с дебелина около 5мм. Посоляваме ги и ги оставяме да се отцедят върху кухненска хартия за около 20-30 минути.
              Подготвяме си три съда - в единия слагаме брашното, във втория съд - разбитите яйца, а в третия съд - хлебните трохи, в които сме добавили пармезана и сухия риган.
               Всяко кръгче овалваме първо в брашно, след това в яйце и накрая в хлебните трохи.
               Нареждаме в тава, покрита с хартия за печене, като се стремим да застъпим 1/3 от предното кръгче. След като сме наредили всички тиквички ги поливаме леко с тънка струя от мазнината.
               Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до златист цвят или докато станат хрупкави.
             
               За соса - счукваме чесъна с малко сол. Добавяме майонезата и киселото мляко и разбъркваме до гладка смес. Най-накрая прибавяме ситно нарязан копър за повече свежест.
               Сервираме тиквичките топли с млечно-чесновия сос.

               Да ви е сладко! 






Няма коментари:

Публикуване на коментар