Необходими продукти:
185г риба тон в растителна мазнина (1 малка консерва)
1-2 с л майонеза
1 с л кисело мляко
(може да го заместите със заквасена сметана)
1 с л лимонов сок
5 черни маслини без костилка
пресен копър
За кашкавалените кошнички:
(за 2бр.)
100г кашкавал - по 50г за всяка кошничка
Отцеждаме рибата от мазнината, за да не се разводни муса. Прибавяме майонезата, киселото мляко, лимоновия сок, маслините и копъра, които са нарязани на ситно. Ако желаете може леко да пасирате сместа.
Ето тук съм описвала как се правят и самите кашкавалени кошнички. Най-важното при тях е, че кашкавалът трябва да е по-твърд. И неговото количество зависи от големината на кошничката.
Предварително правим кашкавалените кошнички, слагаме ги в хладилник, за да стегнат и после ги пълним с муса.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар