петък, 16 януари 2015 г.

Кашкавалени кошнички

Необходими продукти:

100-200г кашкавал (по-сух)
млечна салата (или руска)
маслини, маруля за украса

             Настъргваме кашкавала на ситно ренде и слагаме в предварително загрят тефлонов тиган. Много е важно тигана да е без мазнина. Разпределяме кашкавала като палачинка. Разтапя се много бързо и следим да не се получат дупки. Сваляме от огъня и така изчакваме 2-3 минути.
            Вземаме чаша или друг за целта съд и внимателно обръщаме, като си помагаме и с дървена шпатула, но много внимателно, за да не се разкъса самия кашкавал. Кошничките трябва много хубаво да са изстинали, преди да се напълнят. Могат де се напълнят с млечна салата и да се украсят с маслини, но е въпрос на избор.
            Да ви е сладко!







5 коментара:

  1. Нели,страхотни кошнички.Моля,споделете колко броя се получават от тези продукти? Благодаря предварително.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Краси, благодаря. Получават се 2бр. Но аз по-скоро исках да обясня самата технология на правене, а количеството всеки сам си го определя.

      Изтриване