петък, 16 януари 2015 г.

Кашкавалени кошнички

Необходими продукти:

100-200г кашкавал (по-сух)
млечна салата (или руска)
маслини, маруля за украса

             Настъргваме кашкавала на ситно ренде и слагаме в предварително загрят тефлонов тиган. Много е важно тигана да е без мазнина. Разпределяме кашкавала като палачинка. Разтапя се много бързо и следим да не се получат дупки. Сваляме от огъня и така изчакваме 2-3 минути.
            Вземаме чаша или друг за целта съд и внимателно обръщаме, като си помагаме и с дървена шпатула, но много внимателно, за да не се разкъса самия кашкавал. Кошничките трябва много хубаво да са изстинали, преди да се напълнят. Могат де се напълнят с млечна салата и да се украсят с маслини, но е въпрос на избор.
            Да ви е сладко!







5 коментара:

  1. Отговори
    1. Много благодаря. Наистина са страшно ефектни.

      Изтриване
  2. Нели,страхотни кошнички.Моля,споделете колко броя се получават от тези продукти? Благодаря предварително.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Краси, благодаря. Получават се 2бр. Но аз по-скоро исках да обясня самата технология на правене, а количеството всеки сам си го определя.

      Изтриване