Женски тайни за здраве, красота и чист дом

Женски тайни за здраве, красота и чист дом
Моята лична група за продажби - Kiko Milano, качествени парфюми, почистващи препарати и декоративна козметика

понеделник, 20 юли 2015 г.

Малинова панакота



Първият ми опит за подобен десерт беше панакота с кисело мляко. Хареса се много у дома, а рецептата беше толкова лесна. Преди няколко дни моят дядо купил малини и аз реших отново да направя десерт, който е идеален за лятото. Насладете му се и Вие.

Необходими продукти:

250г пресни малини
80г захар
400мл пълномаслена сметана 35%
200мл прясно мляко
10г желатин

За гарниране:

пресни малини
пудра захар
листа прясна мента по желание

               Измиваме малините и ги прехвърляме в малка тенджерка. Поръсваме ги със захарта и прибавяме сметаната и млякото. Слагаме на бавен огън до завиране, като от време на време разбъркваме.
              Отнемаме от огъня, пасираме и прецеждаме сместа.
              Накисваме желатина с 4-5 с л студена вода и го оставяме да набъбне за 10 минути.
              Разтваряме го на водна баня или в микровълновата за 20 секунди.
              Прибавяме го към малиновата смес и разбъркваме.
              Разпределяме сместа в чаши. Аз ги оставих за около половин час на стайна температура и ги прибрах в хладилник. Необходимо е да престоят минимум 3-4 часа, за да стегне сместа.
              Преди консумация гарнираме с пресни малини и поръсваме с пудра захар. По желание може да добавите листенца прясна мента.

              Да ви е сладко!
































                   


      Рецептата съм взела от тук, но съвсем леко я промених.




Няма коментари:

Публикуване на коментар