Моят първи опит за домашен сладолед беше Шоколадов сладолед с бисквитки Орео. Получи се много добре като за първи път. После правих още един леден десерт - Френски леден крем карамел, с който бях предизвикана от моя съученичка. И ето, че вече дойде време да направя ванилов сладолед без всякакви добавки като плодове, шоколад и др.. Приготвя се точно за 10 минути, но после чакането е много трудно. Опитайте и няма да съжалявате.
Необходими продукти:
600мл пълномаслена сметана 35%
1 консерва подсладено кондензирано мляко
1 шушулка ванилия
3 ванилии
В подходящ съд сипваме сметаната, млякото, остърганата вътрешност на шушулката ванилия и трите ванилии. Разбиваме сместа с миксер за около 7-8 минути, но не повече, за да не се пресече сместа. Разбъркването трябва да продължи до момента, в който започне да се сгъстява сместа.
Прехвърляме в дълбок съд и слагаме в камерата за минимум 6 часа.
Да ви е сладко!
Изглежда чудесно, я сподели моля те може ли да се прави асоциация с едновремешния?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, зависи какво имате предвид под едновремешния?
ОтговорИзтриванеЗдравейте.От къде купувате подсладеното кондензирано мляко и каква сметана Вие използвате?
ОтговорИзтриванеЗдравейте. Кондензираното мляко си го купувам от близкия до нас магазин. Сметаната, която използвам е пълномаслена - над 30% масленост. Купувам я от Метро.
ОтговорИзтриванеЗдравейте, сметаната подсладена ли трябва да е?
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Кандензираното мляко консерва от колко милилитра е? Благодаря! :-)
ОтговорИзтриване