неделя, 5 юли 2015 г.

Френски леден крем карамел


Необходими продукти:

300мл течна сметана
3 яйца
100г захар
3 ванилии
100мл пълномаслена сметана

             В огнеупорна купа поставяме течната сметана, разбитите яйца и захарта. Слагаме купата на водна баня. Разбъркваме от време на време с дървена лъжица, докато се сгъсти сместа.
             Сместа в купата не трябва да завира.
             Махаме от котлона и прибавяме ванилиите. Оставяме да се охлади на стайна температура. Ако желаете по-бързо охлаждане, поставете купата в съд със студена вода.
             След като сместа е охладена я прехвърляме в кутия с капак и поставяме във фризера.
             След 30 минути изваждаме, разбиваме сместа и добавяме пълномаслената сметана. Разбъркваме леко, докато се усвои сметаната от сместа и отново връщаме във фризера до пълно стягане на сместа.
             Изваждаме 30 минути преди консумация.
             Сервираме като украсим с готово карамелизирано кондензирано мляко - Дулсе де лече.

             Да ви е сладко!







2 коментара:

  1. Изглежда чудесно! Представям си каква наслада за сетивата е в топлото време!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Юлия. Това е едно страхотно ледено изкушение за летните жеги.
      Сърдечни поздрави!

      Изтриване