понеделник, 6 юли 2015 г.

Огнени пилешки хапки


Необходими продукти:

500г пилешко филе
50г брашно
1/4 ч л куркума
1 ч л сладък червен пипер
щипка смлян кориандър
щипка кимион

За соса:

2бр. печени червени чушки
1бр. печен патладжан
1 скилидка чесън
2-3 с л кисело мляко
1 люта чушка
сол на вкус

растителна мазнина за пържене

           В подходящ съд слагаме брашното и към него добавяме подправките - куркума, червен пипер, кориандър и кимион. Разбъркваме добре.
           Пилешкото филе нарязваме на хапки или на по-тънки ленти.
           Всяка хапка овалваме в брашното, като леко изтупваме излишното.
           Пържим в сгорещена мазнина и от двете страни до златисто.

           За соса - нарязваме червените чушки на малки парчета, прибавяме патладжана, чесъна, киселото мляко и лютата чушка. Пасираме всички продукти да гладка констистенция. Посоляваме соса на вкус.

           Сервираме пилешките хапки с приготвения сос, поръсваме ги с куркума, червен и черен пипер.

           Да ви е сладко!









Няма коментари:

Публикуване на коментар