събота, 4 юли 2015 г.

Патладжан с домати на фурна


Необходими продукти:

3-4 патладжана
4 средни домата
3 глави лук
4 скилидки чесън
магданоз за поръсване
сол и черен пипер на вкус
щипка захар
олио/зехтин

             Изрязваме дръжките на патладжаните и ги измиваме. Подсушаваме ги добре.
             Запържваме патладжаните в сгорещена мазнина от всички страни. Изваждаме ги и ги поставяме в подходяща тавичка.
            В същата мазнина задушаваме ситно нарязаните лук и чесън. Прибавяме настърганите домати и овкусяваме със сол, черен пипер и щипка захар. Готвим докато се посгъсти соса.
           Изсипваме доматите при патладжаните и печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна до омекване на патладжаните.
           Сервираме ястието топло, поръсено със ситно нарязан магданоз.

           Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар