Женски тайни за здраве, красота и чист дом

Женски тайни за здраве, красота и чист дом
Моята лична група за продажби - Kiko Milano, качествени парфюми, почистващи препарати и декоративна козметика

неделя, 10 май 2015 г.

Шоколадов сладолед с бисквитки Орео


Това е моят първи опит за домашен сладолед. Направо съм възхитена. Да си призная и моята половинка участваше в направата му. Така, че и той има заслуга. Като за първи път направих половин доза, за да видя дали и как ще се получи, но със сигурност следващия път ще бъде цяла доза.

Необходими продукти:

4 жълтъка
180г захар
400мл прясно мляко
400мл сметана
50г какао
100г черен шоколад
2 ванилии
8 бисквитки Орео

            Разбиваме жълтъците със захарта до светъл крем. Прясното мляко, сметаната и какаото се загряват до завиране.
           Към разбитите жълтъци наливаме на тънка струйка горещата течност и разбъркваме непрекъснато.
           Отново връщаме на котлона и готвим на слаб огън за около 5 минути или докато започне да се сгъстява сместа.
           Отстраняваме от котлона, добавяме ванилиите и начупения шоколад и разбъркваме докато се разтопи.
           Съдът покриваме със свежо фолио и оставяме да се охлади на стайна температура, след това прибираме в хладилника за 1-2 часа.
           След като се е охладила сместа прехвърляме в пластмасова кутия с капак и поставяме във фризера.
           В оригиналната рецепта пише, че трябва на всеки 30 минути в продължение на 2-3 часа да се разбърква сместа, за да може сладоледът да замръзне равномерно и да се отстранят кристалчетата.
          Аз го сложих във фризера към 20.00ч., разбърквах го три пъти на всеки 30 минути, а на четвъртия път (към 22.00ч.) сложих начупени бисквитките Орео. Така оставяме за 5-6 часа или докато замръзне напълно. Аз го оставих цяла вечер и на следващия ден на обяд си хапнахме.
          Преди сервиране изваждаме за 15 минути, за да може да омекне сладоледа.
          Украсата е по Ваш избор.

          Да ви е сладко!







 Рецептата е от тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар