Отново по идея на Йоли. И за миг не съм се съмнявала. Станаха разкошни. Йоли, отново ти благодаря за страхотната рецепта.
Необходими продукти:
(за около 20-22 бройки)
200г кашкавал
100г меко масло
1 скилидка чесън
черен пипер на вкус
2 щипки индийско орехче
3 филии хляб за тост
половин връзка магданоз
половин връзка копър
Отстраняваме кората на хляба и го натрошаваме на ситно. Аз използвах хлебни трохи от останал домашен хляб, които съхранявах в хладилник.
Настъргваме кашкавала на ситно ренде и към него добавяме мекото масло.
Прибавяме хляба (хлебните трохи), смления чесън, щипките индийско орехче и черен пипер. Хубаво разбъркваме. Аз си помагах с ръце, както омесвам кайма и се получи една топка. Покриваме със свежо фолио и оставяме в хладилник за около 15 минути или докато нарежем на ситно магданоза и копъра.
Измиваме зелените подправки и ги нарязваме на много ситно.
Правим топчета от сместа, които овалваме една част от тях в копър, а друга - в магданоз.
Сервираме трюфелите добре охладени.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар