петък, 8 май 2015 г.

Мусака


Необходими продукти:

1кг картофи
1 глава стар лук
500г кайма смес
200г пасирани домати от консерва
 1/2 морков
1 ч л чубрица
1/2 ч л червен пипер
олио
сол и черен пипер на вкус

1/2 ч л пикантина (по желание)

За заливката:

400г кисело мляко
2 яйца
1 с л брашно

           Лукът и моркова се наситняват и се запържват в сгорещено олио за кратко.
          Добавяме каймата и запържваме докато стане на трохи. Сипваме доматеният концентрат и разбъркваме. Прибавяме и подправките и разбъркваме.
          Наливаме около 100мл вода и така готвим на слаб огън  около 5 минути.
          Катофите ги обелваме и нарязваме на кубчета. Поставяме ги в тава. Изсипваме и каймата при тях. Заливаме с вода, колкото да облее продуктите.
          Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.
          
          В подходящ съд разбиваме киселото мляко с яйцата и брашното и заливаме готовото ястие.
          Отново връщаме във фурната и печем на горен реотан до зачервяване.
  
          Сервираме ястието топло, поръсено с наситнен магданоз. В отделен съд слагаме и кисело мляко.


          Да ви е сладко!







Няма коментари:

Публикуване на коментар