четвъртък, 7 май 2015 г.

Разядка с авокадо


Както вече знаете от салатата с авокадо, че авокадото е много полезно. Съдържа витамини, протеини, има антиоксидантно действие и съдържа желязо. Затова е хубаво да го включваме в колкото се може повече ястия, за да извличаме неговите ползи. Затова и днес направих много набързо тази разядка. Опитайте я и Вие....


Необходими продукти:

1 узряло авокадо
100г бяло сирене
1 скилидка чесън
сол, зехтин
лимонов сок

За украса:

резени краставица
копър, зелен лук
маслини


            Разрязваме добре узрялото авокадо на две и с помощта на малка лъжица издълбаваме месестата част. Ако желаете да използвате кората, за да я напълните с разядката, внимавайте да не я разкъсате.
           В подходящ съд слагаме нарязаното на по-дребни парчета авокадо, скилидката чесън, която също е нарязана и сиренето. Пасираме до гладка констистенция.
          Подправяме със сол, зехтин и лимонов сок на вкус. Разбъркваме.

          Шприцоваме върху резени краставица, най-отгоре слагаме част от черна маслинка, поръсваме със ситно нарязан зелен лук. Ако желаете може да добавите и копър, който придава страхотна свежест. Друг вариант за поднасяне на тази разядка е като напълните корите на авокадото.

          Може да охладите за половин час преди консумация.

          Да ви е сладко!









2 коментара:

  1. Опитайте вместо сирене с нарязано сварено яйце :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Тони. Следващият път непременно ще пробвам и с яйце. Сигурна съм, че ще стане много вкуно.

      Изтриване