четвъртък, 23 април 2015 г.

Панакота с кисело мляко


Необходими продукти:

400мл прясно мляко
300г кисело мляко
8 с л мед/захар
2 пак. желатин

           Разтваряме желатина във вода според указанията на опаковката.
           Загряваме прясното мляко със захарта или меда до разтопяването им, но сместа не трябва да завира или да е много гореща.
         На водна баня или в микровълновата за много кратко разтваряме желатина.
         Добавяме разтворения желатин към млечната смес, като бъркаме непрекъснато.
         В друга купа разбиваме киселото мляко и към него на тънка струя добавяме топлата млечна смес. Разбъркваме много добре.
         Разпределяме в подходящи десертни купички и ги оставяме да се охладят в хладилник за минимум 3-4 часа, а най-добре за цяло денонощие.
        За да извадите панакотата по-лесно от формичките, ги потапяме за кратко в съд с гореща вода. Може да си помогнем и с нож, но много внимателно.
         Обръщаме върху подходящ съд.
         Декорирайте според собственото си въображение.

         Да ви е сладко!






Няма коментари:

Публикуване на коментар