сряда, 22 април 2015 г.

Хрупкави картофено-оризови кюфтета


Необходими продукти:

1/2 кг картофи
1/2 ч ч ориз бисерен
1 глава стар лук
1 морков
няколко листа магданоз
сол и черен пипер на вкус
щипка чубрица
други подправки по желание

олио/зехтин за пържене

За панировката:

брашно
галета
1-2 яйца

          Сваряваме в подсолена вода - в един съд ориза (в съотношение 1:3), а в друг съд - картофите. Може да ги оставите и необелени да си ги сварите, но аз лично първо ги беля и като се сварят ми е по-лесно да ги намачквам. След като се сварят картофите, ги намачквате или настъргваме на едро ренде.
         В подходящ съд запържваме лука и моркова.
         Към намачканите картофи добавяме и ориза, лука с моркова, нарязаният на ситно магданоз, подправяме със сол, черен пипер и други подправки, които вие желаете. Объркваме сместа много добре.
        С помощта на супена лъжица вземаме от сместа, оформяме във форма на кюфте, овалваме в брашно, после в разбито яйце и най-накрая в галета.
        Пържим в сгорещено олио/зехтин и от двете страни докато получат хубава златиста коричка.
        Така приготвени кюфтетата могат да се изпържат, да се изпекат. Могат и да се  замразяват.
        Сервираме топли с подходяща сезонна салата.

        Да ви е сладко!


















Рецептата е взета от тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар