Необходими продукти:
1/2 кг картофи
1/2 ч ч ориз бисерен
1 глава стар лук
1 морков
няколко листа магданоз
сол и черен пипер на вкус
щипка чубрица
други подправки по желание
олио/зехтин за пържене
За панировката:
брашно
галета
1-2 яйца
Сваряваме в подсолена вода - в един съд ориза (в съотношение 1:3), а в друг съд - картофите. Може да ги оставите и необелени да си ги сварите, но аз лично първо ги беля и като се сварят ми е по-лесно да ги намачквам. След като се сварят картофите, ги намачквате или настъргваме на едро ренде.
В подходящ съд запържваме лука и моркова.
Към намачканите картофи добавяме и ориза, лука с моркова, нарязаният на ситно магданоз, подправяме със сол, черен пипер и други подправки, които вие желаете. Объркваме сместа много добре.
С помощта на супена лъжица вземаме от сместа, оформяме във форма на кюфте, овалваме в брашно, после в разбито яйце и най-накрая в галета.
Пържим в сгорещено олио/зехтин и от двете страни докато получат хубава златиста коричка.
Така приготвени кюфтетата могат да се изпържат, да се изпекат. Могат и да се замразяват.
Сервираме топли с подходяща сезонна салата.
Да ви е сладко!
Рецептата е взета от тук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар