Необходими продукти:
200г картофи (един средно голям картоф)
130г масло
120 г кашкавал
250г брашно
2 щипки чубрица
2 щипки чубрица
Маслото трябва да е на стайна температура, за да омекне.
Обелваме картофа, нарязваме го на 4 и го сваряваме.
Настъргваме и кашкавала на едро ренде.
Готовите картофи ги намачкваме с малко от маслото.
Останалото масло смесваме в подходящ съд с брашното и кашкавала. От брашното слагаме около 200г.
След това добавяме и топлото пюре, замесваме първо с лъжица, а после и с ръце. Прибавяме постепенно и останалото брашно. Тестото се получава еластично и много лесно се работи с него.
Разточваме пласт с дебелина около 7мм и изрязваме. Може да използвате и къдрав нощ, може и чаша. Аз използвах формички за сладки.
Подреждаме ги в тава, покрита с хартия за печене и ги надупчваме с вилица.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар