вторник, 21 април 2015 г.

Картофени кашкавалки


Необходими продукти:

200г картофи (един средно голям картоф)
130г масло
120 г кашкавал
250г брашно
2 щипки чубрица

         Маслото трябва да е на стайна температура, за да омекне.
         Обелваме картофа, нарязваме го на 4 и го сваряваме.
         Настъргваме и кашкавала на едро ренде.
         Готовите картофи ги намачкваме с малко от маслото.
         Останалото масло смесваме в подходящ съд с брашното и кашкавала. От брашното слагаме около 200г.
         След това добавяме и топлото пюре, замесваме първо с лъжица, а после и с ръце. Прибавяме постепенно и останалото брашно. Тестото се получава еластично и много лесно се работи с него.
         Разточваме пласт с дебелина около 7мм и изрязваме. Може да използвате и къдрав нощ, може и чаша. Аз използвах формички за сладки.
         Подреждаме ги в тава, покрита с хартия за печене и ги надупчваме с вилица.
         Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути.

         Да ви е сладко!




















Няма коментари:

Публикуване на коментар