Днес за първи път правя сладкиш без яйца. Малко бях скептично настроена, но реших да пробвам. Много съм доволна от резултата. Получи се един невероятно вкусен и същевременно толкова сочен сладкиш.
Необходими продукти:
1 ч ч = 250мл
1 и 1/2 ч ч брашно
1 ч ч захар
4 с л какао
1 ч л сода бикарбонат
1/2 ч л сол
6 с л зехтин/олио
1 с л оцет
2 ванилии
1 ч ч студена вода
В голяма купа слагаме пресятото брашно, какаото, захарта, содата и солта. В сместа правим 3 ямички - в едната слагаме зехтина/олиото, в другата - оцета, а в третата - ванилията. Бавно заливаме с водата. Разбиваме с миксер на ниска скорост, за кратко време, само докато се смесят всички съставки. Получаваме кейково тесто.
Застиламе с хартия за печене малка тавичка 20/20. Моята беше кръгла и с диаметър 25см.
Печем на предварително загрята на 160-180 градуса фурна около 30-35 минути или до суха клечка.
Оставяме в тавичката за няколко минути и след това прехвърляме върху метална решетка, за да изстине окончателно.
Поръсваме с пудра захар.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар