3-4 патладжана
4 средни домата
3 глави лук
4 скилидки чесън
магданоз за поръсване
сол и черен пипер на вкус
щипка захар
олио/зехтин
Изрязваме дръжките на патладжаните и ги измиваме. Подсушаваме ги добре.
Запържваме патладжаните в сгорещена мазнина от всички страни. Изваждаме ги и ги поставяме в подходяща тавичка.
В същата мазнина задушаваме ситно нарязаните лук и чесън. Прибавяме настърганите домати и овкусяваме със сол, черен пипер и щипка захар. Готвим докато се посгъсти соса.
Изсипваме доматите при патладжаните и печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна до омекване на патладжаните.
Сервираме ястието топло, поръсено със ситно нарязан магданоз.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар