700г картофи
2 моркова
30г краве масло
100-150г краве сирене
2 скилидки чесън
копър
сол и черен пипер на вкус
За крутоните:
2 филийки хляб
масло
сол на вкус
Обелваме, измиваме и нарязваме на дребни парчета картофите.
Измиваме морковите и ги нарязваме на две.
Слагаме картофите и морковите да се варят в подсолена вода.
След като са се сварили (проверяваме с вилица), изваждаме морковите. Нарязваме ги на малки кубчета.
Картофите заедно с водата се пасират.
Връщаме морковите към картофите, подправяме със сол и черен пипер на вкус, добавяме наситнения копър, счуканите скилидки чесън и маслото. Разбъркваме добре докато се стопи маслото.
Нарязваме сиренето и хляба на малки еднакви квадратчета.
Запържваме хляба в сгорещеното масло до получаването на хрупкави крутони. Посоляваме ги.
Сервираме крем супата поръсена с кубчета крутони и сирене.
Да ви е сладко!
Рецептата е от тук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар