500г пилешко филе
2 глави стар лук
2 моркова
300г печурки на дребно
100мл бяло вино
4-5 кисели краставички на малки кубчета
400мл доматен сок
4 скилидки чесън
1 дафинов лист
сол на вкус
Нарязваме пилешкото филе на дребно
В подходящ съд задушаваме лука и морковите, които са нарязани на ситно.
В друг съд запържваме пилешкото месо, добавяме печурките и овкусяваме със сол на вкус. Оставяме да се задушат. Добавяме бялото вино, задушените лук и моркови, киселите краставички, доматения сок, чесъна и дафиновия лист. Оставяме ястието да къкри на слаб огън, докато остане на собствена мазнина.
Сервираме ястието топло с гарнитура варен ориз.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар