(за 5 порции)
1кг картофи
100-150г сирене
50г кашкавал
За бешамеловия сос:
50г краве масло
3 яйца
2 ч ч прясно мляко
3 с л брашно
5 с л кисело мляко
сол и черен пипер на вкус
Обелваме и измиваме картофите и ги слагаме да се варят в подсолена вода. Нарязваме ги на малки кубчета.
Сиренето се натрошава.
Запържваме леко брашното в загрятото масло и добавяме прясното мляко. Полученият сос, след като заври, отстраняваме от котлона, смесваме с разбитите яйца и овкусяваме със сол на вкус.
В намазнена малка тавичка нареждаме ред картофи, ред натрошено сирене и отново картофи.
Заливаме ястието с приготвения бешамелов сос.
Печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна до леко зачервяване.
Изваждаме, поръсваме с настърган кашкавал и отново връщаме във фурната до разтапянето му.
Поднасяме ястието топло, гарнирано с по 1 супена лъжица кисело мляко.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар