неделя, 13 декември 2015 г.

Домашен течен шоколад


Отново благодаря на Ели Димитрова за прекрасната рецепта. 
Ели, ти ме върна толкова години назад, припомнихме се вкусът от детството. 

Необходими продукти:

250г сухо мляко

4 с л натурално какао
1 ванилия
1 ч ч захар
250мл вода
125г краве масло
смлени лешници по желание

             В подходящ съд слагаме водата и захарта и затопляме на слаб котлон. Разбъркваме докато се разтопи захарта. Добавяме и маслото и отново разбъркваме до разтапянето му.
            В друг сух съд смесваме сухото мляко, какаото и ванилията. За още по-богат вкус добавете и смлените лешници. Разбъркваме добре сухата смес.
           На тънка струйка и при постоянно бъркане добавяме течните съставки към сухите. Разбиваме с миксер, за да се получи  гладка смес и без бучки.
           Разсипваме в десертни чаши или съхраняваме в малки бурканчета. Съхраняваме в хладилник.

           Да ви е сладко!



4 коментара:

  1. Браво,Нали,невероятен е ! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, миличка. Благодарение на теб.
      Поздрави!

      Изтриване
  2. Шоколада стана много течен,може би водата трябва да е по-малко?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет, Георги. Благодаря за доверието.
      Аз не съм имала проблем с гъстотата. Ако Ви е станало толкова течно пробвайте следващия път с малко по-малко вода.
      Поздрави!

      Изтриване