Необходими продукти:
(за около 30бр.)
250г Маскарпоне
100г бишкоти Савоярди
100г бял шоколад
30г краве масло
2 с л червено вино
2 с л горчиво еспресо
какао за овалване
Смиламе бишкотите в блендер.
На водна баня разтопяваме шоколада, добавяме маслото и разбъркваме до хомогенна смес.
В подходящ съд смесваме Маскарпонето, виното и еспресото. Разбъркваме. Да си призная в оригиналната рецепта се използва вино "Марсала", но аз го заместих с червено вино.
Прибавяме разтопения шоколад към маскарпонето и разбъркваме. Най-накрая добавяме смлените бишкоти и отново разбъркваме. Покриваме съда със свежо фолио и прибираме в хладилник. Необходимо е да престои минимум 8 часа. Моята смес престоя 24ч., защото я забърках вечерта, а на следващия ден, след като се прибрах от работа направих и самите топчета.
От охладената смес вземаме с помощта на лъжичка и оформяме на топчета, които овалваме в какао. При мен излязоха точно 30бр. трюфели.
Съхраняваме в хладилник.
Да ви е сладко!
Идеята съм взела от ТУК.
Няма коментари:
Публикуване на коментар