Необходими продукти:
(за около 26бр.)
320г сварени картофи
100г заквасена сметана
1/2 ч л сол
130г брашно
За поръсване:
сусам, ким или морска сол
Намачкваме сварните картофи с помощта на вилица или друг прибор.
В подходящ съд пресяваме брашното. Към него добавяме намачканите картофи, сметаната и солта. Замесваме тесто. Разделяме го на 25-26 равни топки. Всяка топка оформяме на фитил, който завиваме на охльов.
Подреждаме соленките в тава, която сме покрили предварително с хартия за печене. Отгоре ги поръсваме със сусам, ким или малко морска сол.
Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна докато получат хубав и златист цвят.
Изваждаме от фурната и оставяме да се охладят.
Да ви е сладко!
Рецептата съм взела от тук.
Чудесно предложение! Ще ги пробвам още сега. Поздрави!
ОтговорИзтриванеПривет, Юлия. Надявам се, че и на вас ще допаднат на вкус.
ИзтриванеПоздрави!
Сигурна съм, че са чудесни!
ОтговорИзтриванеВсички питки, които правя с картофи в тях, стават превъзходни!
Поздрави!
Дани, благодаря ти. На нас много ни се усладиха - толкова са меки.
ИзтриванеПоздрави!
Дали не мога да сложа сирене в тях?
ОтговорИзтриванеПривет, Миленка. Разбира се, че може да добавиш и малко сиренце.
ИзтриванеПоздрави!
Направих ги , не знам какво точно трябваше да се получи , но резултата съвсем не ми допада :( На външен вид чудни , но иначе някакви безвкусни и глетави.
ИзтриванеМилена, съжалявам, че не са ви допаднали.
ИзтриванеЛошото е , че не знам дали аз нещо не направих както трябва или просто това трябваше да се получи.Определено ще ги направя пак :) , но ще сложа и сирене.А да попитам - има ли значение картофите топли или студени да са?
ИзтриванеМиленка, ще се радвам отново да ги направиш. Една мадама в една кулинарна група ги беше направила дори с яйце и беше добавила и бокпулвер и сподели, че много им допаднали. Аз мисля, че няма значение дали ще са топли или студени картофите. Аз мисля, че ги правих със студени картофи.
Изтриване