сряда, 16 март 2016 г.

Картофени соленки


Необходими продукти:
(за около 26бр.)

320г сварени картофи
100г заквасена сметана
1/2 ч л сол
130г брашно

За поръсване:
сусам, ким или морска сол

              Намачкваме сварните картофи с помощта на вилица или друг прибор.
             В подходящ съд пресяваме брашното. Към него добавяме намачканите картофи, сметаната и солта. Замесваме тесто. Разделяме го на 25-26 равни топки. Всяка топка оформяме на фитил, който завиваме на охльов.
             Подреждаме соленките в тава, която сме покрили предварително с хартия за печене. Отгоре ги поръсваме със сусам, ким или малко морска сол.
             Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна докато получат хубав и златист цвят.
             Изваждаме от фурната и оставяме да се охладят.

            Да ви е сладко!
















                                                    Рецептата съм взела от тук.

10 коментара:

  1. Чудесно предложение! Ще ги пробвам още сега. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет, Юлия. Надявам се, че и на вас ще допаднат на вкус.
      Поздрави!

      Изтриване
  2. Сигурна съм, че са чудесни!
    Всички питки, които правя с картофи в тях, стават превъзходни!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, благодаря ти. На нас много ни се усладиха - толкова са меки.
      Поздрави!

      Изтриване
  3. Дали не мога да сложа сирене в тях?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет, Миленка. Разбира се, че може да добавиш и малко сиренце.
      Поздрави!

      Изтриване
    2. Направих ги , не знам какво точно трябваше да се получи , но резултата съвсем не ми допада :( На външен вид чудни , но иначе някакви безвкусни и глетави.

      Изтриване
    3. Милена, съжалявам, че не са ви допаднали.

      Изтриване
    4. Лошото е , че не знам дали аз нещо не направих както трябва или просто това трябваше да се получи.Определено ще ги направя пак :) , но ще сложа и сирене.А да попитам - има ли значение картофите топли или студени да са?

      Изтриване
    5. Миленка, ще се радвам отново да ги направиш. Една мадама в една кулинарна група ги беше направила дори с яйце и беше добавила и бокпулвер и сподели, че много им допаднали. Аз мисля, че няма значение дали ще са топли или студени картофите. Аз мисля, че ги правих със студени картофи.

      Изтриване